Vedonlyönti

Value Bet

Varmaan moni seuraajani, blogieni lukija ja nettisivujani seuraava on nähnyt ”Bakteerin lisääntyminen” -kaavioni, jossa esitetään kahden potenssin ekspontetiaalinen kasvu 12-13 -bakteerisukupolven jälkeen.

Value Bet on termi, jossa sijoitetaan edellisen vedon lunastus kokonaisuudessaan seuravan vedon panokseksi.

Tässä yksi esimerkki, jonka toteutin taulukkolaskennalla, jos aloittaa pelaamaan Value Bet -systeemillä 1,20 kertoimella tarjottavia kohteita 100 euron alkupääomalla. Peli kassan kehitys näkyy kaaviokuvassa.

1,20 kertoimen saa helposti ”Double Chance” -vedoista, ja erityisesti verkon vedonlyöntipörsseissä voi saada isommankin, vaikka pelaa selkeää omien laskelmien mukaan ennakkosuosikkia tasapelivarmistuksella.

A-sarake kerroin per peli, B-sarake panos, C-sarake vedon jälkeen kassan koko. Kaaviossa kassan kehitys.

Otteluiden todennäköisyyden arvioinnin laskentakaava

En käytä mitään sen erityisempää laskentakaavaa, vedän tunteella, ja joskus silloin tällöin pelaan Monivetoa pienin budjettisysteemein hoaxi-tuloksia ja jos käyttäisinkin jotain erityistä kaavaa, veisin salaisuuden hautaan kuoltuani.

On totta, että on olemassa matemaattisia malleja, joila voidaan parantaa omien vetojen voitotodennäköisyyksiä, kun välttää selkeitä alikertoimia, jos oma arvio on suurempi, mitä vedonvälittäjän tarjoama kerroin, silloin tavallisesti kannattaa vetää.