Valokuvaus

Valmistuin lukiosta 2002 ja innostuin saman kevään aikana tutustumaan valokuvaukseen tarttumalla ensitöikseni isäni omistamaan vanhaan Olympuksen Filmi-järjestelmäkameraan.

Sijoitin ylioppilas-lakkiaispäivänä saamani lahjarahat lakkiaisillanviettoon ylä-aste-aikaisen tietokoneharrastus-kaverini Pauli kanssa illanviettoon Bar 57:ssä, jota ei enää Turussa ole ja loppurahat investoin alkeelliseen Sony Cybershot -digipokkarikameraan, jossa oli 2,1 megapikselin kuvauskenno.

Nykymittapuussa 2020 kyseinen kamera oli 2002 hintaluokaltaan kallis, tehoton 2020 standardien mukaan ottaen huomioon, että invstoin vielä akkuun ja 128 Megatavun muistikorttiin, joka oli maksimikoko, jota kameraan myytiin siihen aikaan kameran kanssa yhteensopivana lisävarusteena. Ostin muistikortin Turun kävelykadulla sijaitsevasta valokuvausliikkeestä.

2013 siirryin digijärjestelmäkameran käyttöön ja kyseinen kamera toimii nykyäänkin hetkien taltiointivälineenä henkilökohtaisiksi muistoikseni. 10.05.2020 katsoin varhaisia tuolla Canon EOS 1100D -kameralla ottamiani kuvia, ja lähetin kehitettäväksi joitain Naantalista ottamiani kuvia, ja pari Turku-aiheista maisemaa. Objektivini on 18-55 mm tarkkuusvälin yleisobjektiivi, jonka ostin kameran kylkiäisenä.

Ajankohtainen kalustoni 2020, jolla yhä kuvaan (Päivitetty 16.6.2020)

Lisäksi käytän tukevaa nelijalkaista jalustaa, jonka lisään myöhemmin tähän kohtaan. Tarkoitukseni olisi myös palkata joku lähipiiristäni ottamaan minusta kesällä 2020 kuvan koko kalustoni kanssa valokuvaus -harrastuksen äärellä, jotta kuvaajastakin saadaan kuva tälle sivulle.

Valokuva-galleriat