Pokeri-käsi -dilemmat

Veikauksellakin usein hävinnyt 9-13 -suoralla 10-A -suoralle. En tavallisesti pelaa välisuoran vetoa, koska pakassa on ainoastaan 4 outtia, joilla käden saa kasaan, kun taas avoimen suoran veto omaa 8 outtia pakassa, jolla sen saa jompaan kumpaan suuntaan kiinni.

Yksi oman kokemukseni mukaan kinkkisimmistä aloituskäsistä on 9-10.

Alla havainnollistava kuva:

9/10 -dilemmani Pokeripöydässä.

Yleensä A-10 suited tai offsuited on käsi, jolla valta-osa pelaajista katsoo ainakin flopin. Tämän kuvan käsi on toistunut useasti omissa peleissäni, mitä olen pöydissä istunut, ei mitenkään harvinaista. Ongelmia tuottaa River-jaolla pöytään tullut kuningas, jolla molemmat pelaajat saavat suoran kasaan. On olemassa kokemukseni mukaan lukuisa määrä pelaajia, jotka katsovat välisuoran vedon loppuun saakka, vaikka pakassa ei olekaan kuin 4 outtia. Erityisesti, jos saa suotuisan pottikertoimen ja pitkässä juoksussa kannnattavan maksun tai korotuksen tehdyksi.

Niin paljon kuitenkin olen pelannut pöytäpokeria, että muodostunut sisäiset mallit käsien voitto-prosenttitoednnäköisyyksistä vastustajien käteen verraten, niin tuossakin 9/10 -kädessä flopin jälkeen 9/10 on noin 52% suosikki voittamaan potin, eli voisi sanoa coin-flip -tilanteeksi.

Live-pokerissa on etua voittotodennäköisyyksien skeemoista päässä ja käsien tajusta, millä mahdollisuuksilla voittaa potteja, koska live-pöydässä pelaaja on yksin korttiensa kanssa ilman mitään teknisiä apuvälineitä saati jakajan opastusta.