Ohjelmointi

Olen kuluttanut aikaani tietokoneohjelmoinnin parissa enemmän ja vähemmän aktiivisesti vuodesta 2005.

Vaikka ylläpidän tietokoneblogia, jossa ohjelmointi-aiheet ovat myös mukana, ja käytän yhä aikaa ohjelmoinnin parissa loppuelämäni ajan todennäköisesti innokkaana, päätin luoda tänne Umpihanki -sivustolleni Ohjelmointi-osion.

Ohjelmointi on siinä määrin mielenkiintoinen tietokoneistuksen osa-alue (Area of Computing), että lopulta sen hallitsemalla tietokoneen saa tekemään juuri sitä, mitä ohjelmoija itse tahtoo.

Pätevät IDE:t ja editorit ohjelmointiin

Itse käytän Java-ohjelmoinnissa avoimen lähdekoodin cross-platform IDEa nimeltä Eclipse. Eclipsen saa ladattua suoraan Eclipse-säätiön Download-sivulta, johon tämä linkki johtaa suoraan.

Ainakin Ubuntu-varianttidistro Lubuntun 16.04 -versiossa on asennuksen jälkeen suoraan Eclipse GNOME-työpöydän käynnistysvalikon ”Ohjelmat” -alavalikossa. Jos haluaa Linuxissa asentaa Eclipsen, kirjoita päätteessä sudo apt-get install eclipse ja syötä järjestelmänvalvojan salasana. Jos repository-lähteet eivät ole ajan tasalla, ne kannattaa ensin päivittää ajan tasalle terminaalikomennolla sudo apt-get upgrade Jos on laiska, voi käyttää tuon asennuskomennon perässä -y -kytkintä, joka vastaa ”Yes” automaattisesti kysymykseen, kun järjestelmä pyytää vahvistusta asennukselle.

Windows-maailmassa, kun sitäkin käytän, Python -koodia pystyy tuottamaan millä tahansa tavallisella tekstieditorilla, itse käytän hyväksi havaittua Notepad++ -editoria, joka omaa ominaisuuden koodin highlightingin tuen monelle ohjelmointikielelle. Notepad++ on ilmainen ohjelmisto, ja suora linkki lataussivulle on tässä.

Jotta ei mene ihan tekstin syöttämiseksi, vähän kuviakin sekaan. Klikkamalla alla olevaa kuvaa, päätyy Notepad++ -tekstieditorin viralliselle kotisivulle.

Notepad++
Klikkamalla kuvaa päädyt Notepad++ -tekstieditorin viralliselle kotisivulle.

Virallinen ohjelmointi-portfolio verkossa

Profiilini GitHubissa

Ohjelmointi-keskustelua verkossa

Profiilini Stackoverflow.com:issa, joka on aktivinen johtava ja asiantunteva ohjelmointikeskustelu-foorumi verkossa.

Tämän ohjelmointisivun ala-artikkelit:

Rekursio

Pelit ja satunnaisuus