Leffakeräily

Mitä elin varhaisteininä vähäiset taskurahani käyttäen kaikki rahat CD-äänilevyihin ja PC-CDROM -peleihin kun se oli vielä sitä vanhaa hyvää aikaa, kun silloin vielä piti ostaa fyysinen tuote tai levy, jos halusi jotain artistia kuunella enemmän tai pelata PC:llä jotain peliä.

Eipä ollut silloin vertaisverkko-ohjelmia, se oli aika ennen jopa Napsteria ja verkkoyhteydet eivät olleet mitenkään stabiilit saati nopeita.

Kirjoitin tuolla vinyyli-musiikkikeräily-sivulla, että mitä pidän fyysisistä tuotteista ja miesnäkökulmasta mies kun olen, niin metsästäjä-keräilijää ihmisen vanmpinana ammattina, niin keräilen myös DVD ja Blu-Ray -elokuvalevyjä. Täytyy huomioida ja mainitsemisen arvoista on myös se, että vielä lukiovuosinani VHS-formaatti oli kova sana, joten voin hyvällä omallatunnolla jääden oman sukupolveni teknologiaan, hyödyntää nyt 2020 edullisten netin markkinapaikkojen, kirppisten ja elokuvadivarien laajaa ja edullista tarjontaa digitaalisten elokuvien hankkinan osalta.

Leffakeräily

Hyvä ilmainen arkistointi-ohjelma on ”Eric’s Movie DataBase”, joka toimii ainakin Windows -järjestelmässä. Suora linkki ohjelman viralliselle kotisivulle on tämän linkin takana.

Jaoin Dropboxissa varmuuskopio-tiedoston ”emdb.dat”, jonka saa tuotua Eric’s Movie DataBase -ohjelmistoon tiedostona, joka sisältää elokuvalevykokoelmani.

Suora linkki leffakokoelma-tiedostooni (EMDB) on tässä. (Dropbox)

Varmuuskopion tuonti-ohje EMDB-ohjelmistossa

Eric’s Movie DataBase -ohjelmistossa ”Asetukset-> Tuonti toisesta tiedostomuodosta” -näkymä, joka sisältää syöttökentän tuontitiedostolle.